Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. május 22., hétfő

Kubikos tarhonya

16805481_1235954369784926_1136518430_o_1.jpg


csongradi_kubikos_tarhonya_1.JPG


csongradi_kubikos_tarhonya_4_foetel.JPG


Kubikos tarhonya


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc tarhonyás receptemet, ami előételként és főételként is fogyasztható. Egyszerű elkészíteni és nagyon finom.


A recept 2-4 adagra:


Hozzávalók


50 dkg burgonya


25 dkg tarhonya


15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is /


20 dkg füstölt szalonna


2 db közepes fej vöröshagyma


1 db fehér paprika


2 db paradicsom


5 dkg sertés zsír


só, bors, fűszerpaprika, piros arany vagy erős Pista ízlés szerint


 


Elkészítés:


Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk. 


Megjegyzés :


Előételként császárzsemlében, főételként cipóban tálaljuk.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: