Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. február 1., hétfő

Krumplikrémleves póréhagymával

 Bazsalikomos krémes finomság sonkacsíkokkal


A krémlevesek nagy népszerűségnek örvendenek, de az én anyukám már gyerekkoromban "feltalálta".


Az volt ugyanis a helyzet, hogy nagyon válogatós voltam, de ha összeturmixolta a zöldségleveseket, úgy megettem.


Most pedig én csinálom ugynezt a finnyás gyerekeimmel :D


Mikor bejött az első karantén tavasszal, hirtelen a nyakamba szakadt az egész család, minden nap frisset kellett főznöm. De hogy ne legyen olyan monoton, meg hogy ne kapjak minden nap idegbajt, belecsempésztem egy kis játékot: a rengeteg szakácskönyvem közül minden nap másból főzök.


Ezt a receptet a botmixerhez kapott könyvben találtam, persze fel kellett turbózni, mert az eredeti rettenetesen unalmas és ízetlen volt. De így szuper lett (fő az önbizalom :D ).


 


Pórés burgonyakrémleves bazsalikommal


 


ezez.jpg


 Hozzávalók 4 főre:


Fél kg burgonya


20 dkg póréhagyma


8 dl zöldségalaplé


4 dkg vaj


2 tk só


Szép adag frissen őrölt bors


Kb. 20 levél bazsalikom


Pár hajszálvékony szelet füstölt sonka


1 ek olaj


 


A pórét felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Mikor már puha és fényes, hozzáadjuk a krumplit és felöntjük az alaplével. Addig főzzük fedő alatt, míg a krumpli megpuhul, aztán fedő nélkül nagy lángon még öt percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Beleszórjuk a bazsalikomleveleket (párat félreteszünk a díszítéshez) és botmixerrel legalább két percig turmixoljuk, míg krémesen lágy lesz. Ekkor beletekerünk elég sok borsot és a sót és újra turmixoljuk.


Közben a sonkát felcsíkozzuk és kevés olajon megsütjük.


Tálaláskor pár merőkanálnyi levest tálba szedünk, sült sonkával megszórjuk és bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.


ljkg.jpg


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: