Koreai salátás szendvics
...más néven gilgeori toast,
ami egy koreai, rendkívül
finom street food étel
Hozzávalók:
-4 db közepes méretű krumpli (3 mm-esre szeletelve, majd gyufaszál méretűre vágva)
-2 db közepes sárgarépa (3 mm-esre szeletelve, majd gyufaszál méretűre vágva)
-1 pici fej új káposzta maximum fele (nagyjából 2 maréknyi), vékonyra (2 mm) szeletelve (vagy jégsaláta, azzal is rendkívül finom)
-1 fej fehér hagyma, vékonyra (1 mm) szeletelve (ez gyengébb, mint a vöröshagyma)
-4 db közepes savanyú uborka (3 mm-esre szeletelve, majd gyufaszál méretűre vágva)
-4 db főtt tojás, tojásszeletelővel oda-vissza darabolva
-só
-bors
-2 nagyobb csípésnyi cukor
-1 ek ketchup
-4 ek majonéz
-4-6 db édes hamburger zsemle, vagy valamilyen sima zsemle (nekem ez utóbbi jobban bejön ehhez)
A vékony Julienne-re vágott krumplit és sárgarépát
annyi enyhén sós vízben teszem fel főni, amennyi pont
ellepi, nem többre, mint 5 perc, majd leszűröm
és teljesen kihűtöm.
Nem kell, hogy szétmenjen.
A gyalult káposztát és a gyalult hagymát nagyon
enyhén besózom, állni hagyom, közben
többször átforgatom.
Ha káposzta helyett jégsalátával készítjük, akkor
ez a lépés kimarad.
Ha minden előkészülettel megvagyunk, akkor az
egészet alaposan összekeverem és a zsemlékbe töltöm.
És bár ezt a szendvicset Koreában
kifejezetten édes zsemlébe töltve eszik,
nekem valamilyen sima zsemlével,
vagy kiflivel jobban ízlik.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: