Koreai pikáns uborkasaláta
...avagy, az Oi Muchim
Egyszerre édes, sós, csípős, ecetes,
pikáns, pont, ami a lényeg.
És nagyon finom!
Hozzávalók 2 főre:
-1 db kígyóuborka
-1 csomó újhagyma (legalább 4 szál)
-kevés só
az öntethez:
-1 ek chili por (édes)
-1 kk chili por (csípős)
-2 ek almaecet
-2 kk áttört fokhagyma
-kb. 2 ek méz, vagy bármilyen édesítő, amit szeretünk
-1 ek szójaszósz
-1 ek szezám olaj és/vagy szezámmag
Az uborkát alaposan megsúrolom, héjastól
3 mm-es gyaluval legyalulom, a hagymát szintén
szeletelem, kevés sóval
megszórom, alaposan átkeverem és állni hagyom.
(A sós léből le is lehet csepegtetni, de szerintem
így is nagyon finom, kár lenne a levéért.)
Közben elkészítem az öntetet; összekeverek minden
hozzávalót, majd az uborkával alaposan összeforgatom
és bár nem szükségszerű, de ha hűtőszekrényben
áll egy fél órát, amíg lehűlik, sokkal finomabb
lesz a végeredmény.
Most rántott hús mellé került tálalásra
...vagy akik ismernek, egy kis rántott hús
került az uborkasaláta mellé tálalásra.
😉
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: