Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. június 16., vasárnap

Kínai tojásleves

448438649_10220462739197458_4430245417957869425_n.jpg


Nekem nagy kedvencem az egyszerű, de nagyszerű és bármikor elkészthető tojásleves. Ennek a magyar verzióját már sokszor többféleképpen elkészítettük. Most találtunk egy kínai verziót, amely nagyon megtetszett, elkészítettük és remek fogás ebédre bagy csak vacsorának.


Hozzávalók:


  • 5 db tojás

  • 1,5 csirkehús alaplé (3 db leveskockából)

  • 5 ek szezámolaj

  • fehérbors

  • 1 tk kurkuma


  • 4 ek kukoricakeményítő

A csirkelaplevet felforraljuk, hozzáadjuk a kurkumát, ízlés szerinti sót, fehérborsot, szezámolalajat. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a leveshez, majd belecsurgatjuk a felvert tojást, amelyet azonnal nem keverünk el, hagyjuk egy percet és utána keverjük el. Tálaljuk, a kínaiak tálaláskor aprított újahygmát adnak hozzá, de neekm most nem volt itthon. Remek leves. Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: