Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. november 2., csütörtök

Kínai disznófül saláta

disznoful.jpg


Miután sikerült hozzájutni pár olyan könyvhőz amelyben remek itthon is elkészíthető kínai fogások vannak, így időnként kerül ide a blogra is belőlük. E recept is ilyen és amilyen meglepő, olyan finom is.


Hozzávalók:



  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva

  • 6 gerezd fokhagyma aprítva

  • 5 cm-es gyömbér darab aprítva

  • 3 ek étolaj

  • 4 db disznófül

  • 4 db babérlevél

  • 1 db fahéjrúd

  • 5 db csillagánizs

  • 15 gramm szecsuáni bors

  • 1.5 ek só

  • 6 db szárított shitake gomba

  • 2 db szárított madárszem chili

  • chiliolaj 1 ek elhagyható

  • 2 liter víz

  • 2 ek kínai főzőbor (Mirin)

  • 4 ek világos szójaszósz

  • 4 ek sötét szójaszósz


Elsőnek a fület pucoljuk meg. Az olajat hevítsük fel, majd a gyömbért hagymákat pirítsuk le amikor már illatoznak hozzáadjuk a száraz fűszereket. Ezt is pirítsuk 2-3 percet majd öntsük fel vízzel adjuk hozzá  a gombát és 15 perc alatt főzzünk egy kellemes alaplevet. Ekkor kerülnek bele a szószók és a disznófül. Forrás után takarékon főzzük másfél órát. Amikor kész emeljük ki a füleket, csepegtessük le és még melegen szeljük fél centis csíkokra. Hagyjuk kihűlni egy salátás tálban majd készítsük el az öntetet hozzá.


Hozzávalók:



  • 1 fej vöröshagyma szeletelve

  • 1 kápia csíkokra vágva

  • 1-2 madárszem chili aprítva

  • 1  ek chiliolaj

  • 3 ek szezámmagolaj

  • 3 ek fekete rizsecet

  • kevés aprított petrezselyem


A kihűlt fülhőz adjuk a felsorolt összetevőket, összekeverjük picit állni hagyjuk és máris fogyaszthatjuk ezt a hagyományos kínai reggeli ételt. Pirítóssal ideális.


 TIPP: lehetőleg frissen érdemes fogyasztani mert hűtőbe téve kocsonyásodik. Igaz, úgy is finom.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: