Loading...

Erdőkóstoló

Erdőkóstoló / 2024. június 21., péntek

Keserűgombás, kányazsombormagos, zöldfűszeres házi metélt

Ha van egy kis keserűgomba már így elkészítve, akkor egy gyors ebédet össezhozni elég gyors is lehet, még akkor is, ha frissen gyúrt tészta készül bele. A tésztán a keseűgomba tehát fűszeres olívalolajban elrakott, grillezett keserűgomba. Zöldfűszer az van a szószban, amit találtam hozzá az udvarban vadat, azokból is csak fűszer mennyiségben: Podagrafű frissen hajtott tőlevelek, csalánhajtáscsúcs, citromfű fiatal levelei kevés.


Elkészítés: Begyúrtam a tésztát (Tojásonként 10 dkg liszt + pici olívaolaj), egy zacskóban hűtőbe tettem 20 percre. Feltettem a tészta főzővizet melegedni-forrni. Begyűjtöttem a zöldfűszereket, megmostam, lecsepegtettem, apróra vágtam. Egy-két fokhagymagerezdet olajon illatosra pirítottam, majd kis tejjel főztem, hozzáadtam a zöldfűszereket, pici szerecsendiót reszeltem bele és kevés (rizs)liszttel besűrítettem. Még melegen elég sok fetasajtot és reszelt keménysajtot adtam hozzá és reszelt citromhéjjal fűszereztem. A tésztát a hűtőből kivéve kinyújtottam, felvágtam, kifőztem, leszűrtem, összekevertem a szósszal. A gombát az olajból kivéve kisebbre tépkedve belekevertem a szószba, illetve hagytam a tetejére is. Táláskor a gomba olívaolajával meglocsoltam picit. A kertben most érik be a hagymaszagú kányazsombor magja, abból szedtem keveset és a magokkal megszórtam a tésztát. Picit csípős fokhagymás ízűek, a sok eső miatt most nem keserűek. A hagymaszagú kányazsomborról, mint ehető vadnövényről ITT írtam. Kányazsomboros finomságok ITT, keserűgombások pedig ITT.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: