Karácsonyi sült csirkecomb
Ez a sütőben, tepsiben sült hagymás-fokhagymás-paprikás sült csirkecomb is hagyomány nálunk karácsonykor, most is készült. :-)
6 egész csirkecomb
só
bors
3 tk. piros paprika
2 nagy fej hagyma
8 cikk fokhagyma
25 dkg zsír
kevés víz
Az egész csirkecombokat sózom, borsozom, hagyom állni fél órát.
Egy tepsibe teszem a zsírt, ráhelyezem a combokat és ekkor szórom meg jócskán a pirospaprikával. Mellé rakom a kisebb cikkekre vágott hagymát, az aprított fokhagymát, öntök alá kevés vizet, sütőbe teszem.
Időnként locsolgatva, alacsonyabb hőmérsékleten kb 1 órán át sütöm, a vizet mindig pótolom.
A végén nagyobb hőmérsékleten rápirítok, hogy a bőre ropogós legyen. Nagyon finom, zamatos lesz.
Krumplipürével tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: