Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. október 6., vasárnap

Kapros- kókusztejes- kurkumás harcsa ragu tintahal tintás rizottóval

461864098_10221176507001207_6088312278845790664_n.jpg


A hala ételek egy dimenziója készült nálunk, keverdtek egy picit a kultúrák és közben már a jövendő karácsonyi asztalra is jötlet e halas és nem tengeri étel.


Hozzávalók: 



  • 1 kg harcsa kockázva

  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva

  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 csokor kapor aprítva

  • 1 ek kurkuma

  • 1 tk őrölt füstölt pirospaprika

  • só, frissen őrölt bors

  • 1 doboz 40 dkg-os kókusztej

  • Tintahal tintás rizottó alap


Receptünk gyorsan elkészül, így a köret és a főétel egyszerre készül. A köret egyszerű, bolti alapanyagot vettünk ebben a formában, érdemes körülnézni, jól passzol az ételhez.


A hagymákat lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halat, összeforgatjuk, picit pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor a halunk már fehéredik, hozzá tesszük a többi fűszert (kapor, kurkuma, paprika), ezzel is pároljuk picit, majd a kókusztejjel felöntve készre főzzük a rizottóval tálaljuk.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: