Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2023. november 5., vasárnap

Kapros cukkinifőzelék sült kolbásszal

A cukkinifőzeléket is, mint a tököt jó sok kaporral szeretem. :-) És persze feltét is kell rá, gyors és finom megoldás a sült debreceni kolbász. :-) 



 

Hozzávalók: 


2 nagyobb cukkini, legyalulva 
1 kis  fej hagyma
2 ek. olaj
2 dl tejföl
4 kk.  liszt
1/2 cs. kapor

bors
cukor
ecet

 
1 pár debreceni kolbász

kevés szír 

 

A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott és kinyomkodott cukkinit, jól elkeverem, fedő alatt párolom. 

A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. 

Amikor puha a cukkini hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. 

A tűzről levéve ecettel ízesítem. 

A kolbászt karikára vágom, majd zsíron megsütöm.  Ezzel tálalom a főzeléket, és a zsírjából is csurgatok rá keveset. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: