Kapros cukkinifőzelék sült kolbásszal
A cukkinifőzeléket is, mint a tököt jó sok kaporral szeretem. :-) És persze feltét is kell rá, gyors és finom megoldás a sült debreceni kolbász. :-)
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini, legyalulva
1 kis fej hagyma
2 ek. olaj
2 dl tejföl
4 kk. liszt
1/2 cs. kapor
só
bors
cukor
ecet
1 pár debreceni kolbász
kevés szír
A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott és kinyomkodott cukkinit, jól elkeverem, fedő alatt párolom.
A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral.
Amikor puha a cukkini hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom.
A tűzről levéve ecettel ízesítem.
A kolbászt karikára vágom, majd zsíron megsütöm. Ezzel tálalom a főzeléket, és a zsírjából is csurgatok rá keveset.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: