Kakukkfűvirágos falatkák
A vadon élő kakukkfüvek mind finom fűszeres ízűek és illatúak. Fűszerként és teakánt is használhatók.
Illatuk, ízük jellegzetes, van közöttük normál alap kakukkfűízű és van citromos-kakukkfü ízű is. Utóbbi később, nyáron virágzik, nem tavasszal. Minden kakukfű virága is ehető nyersen, frissen is, tehát fűszeres szendvicsdíszként vagy salátában, salátadíszként is.
Elkészítés:
A képen vajas kiflikarikákon (pirítva vagy anélkül is finom) Brie sajt és majonéz csepp, azon kakukkfű virágos hajtásvége. Kakukkfüves receptek még ITT találhatók.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: