Loading...

Tortázda

Tortázda / 2020. február 23., vasárnap

Joghurtos csirkemell






Mindent a tepsibe pakolós, viszonylag hamar elkészülő fogás,


akár a vasárnapi asztalra is.


Az őzgerinces csirkemellel ellentétben, ezt nem fordítottam meg,


hogy az alja is megsüljön, így alulra sonka se került.


Ez lusta üzemódban készülő ebéd! :)




Hozzávalók:


kb. 90 dkg csirkemell


/nekem 4 szelet maradt ki a kilóból/


2 pohár joghurt


3 tojás


30 dkg reszelt sajt


só, bors


 2 gerezd fokhagya


10 dkg feketeerdei sonka










Elkészítés:


A csirkemellett szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.


A joghurthoz adjuk a tojást és a reszelt fokhagymát.


A húsokat belemártjuk a joghurtos masszába, megforgatjuk


a sajtba és egy tepsibe fektetjük.


A végén a maradék joghurtot ráöntjük és megszórjuk


a sajttal.


A tetejét befedjük a sonkával és 180°-on, 


alsó-felső sütésésen készre sütjük.


A sütés vége felé többször leöntöttem a keletkező és feéesleges levet!


Köret ajánlat: Basmati rizs













Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: