Loading...

Olgis kipróbált receptjei

Olgis kipróbált receptjei / 2024. március 21., csütörtök

Húsvéti tojás aszpikban!




















Irázi Viki blogjában találtam ezt a receptet.


Aktualitása a húsvét!


Mindenkinek ajánlom, finom és mutatós!


 Hozzávalók:


 2 ek zselatin por 


1 dl hideg víz


10 üres tojáshéj 


 1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika csíkokra vágva 


15 dkg sonka csíkokra vágva 


 pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva 


 konzerv kukorica és zöldborsó 


4 dl világos tyúk húsleves -leves kockából is készülhet


petrezselyemzöld
2 db főtt tojás felkockázva


Nálam már volt a kertben ánizskapor, azt is raktam bele.







Elkészítés:



"Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. 


Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle, jól átmossuk, lecsepegtetjük. 


 A petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba.


 Amikor a zselatin megduzzadt,  feloldjuk a forró húslevesben. 


Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre 


a húslevest.


Én egy kis tölcsér,és egy csőrös kis merőkanál segítségével oldottam meg.


Tojástartóba rakjuk és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. 







Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást. 






Nekem már van egy praktikusabb,6 darabos tojás főzőm, nem kell a tojáshéjjal bajlódni.


Szét csavarozható, felül  is tölthető!












Ez a tál remek a töltött tojások tálalására!



Készült még töltött tojás, kétféleképpen!


És , kaszinó tojás, franciasaláta alapon is!
Nagylány unokám remekelte!










Megfordítva, tálra téve kínáljuk.


 Készítettem fél tojásokat is ezzel a fém formával.
























Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: