Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 18., vasárnap

Húsleves csirkelábbal és nyakkal

Nagyon szeretem a csirkelábat és nyakat, mostanában már kevés helyen kapni, most sikerült venni, így ezekkel készült húsleves, csirkecombbal és csirkemájjal kiegészítve. :-) 






Hozzávalók:
1 csirkecomb, 4 csirkeláb, 4 csirkenyak, 2 csirkemáj 


1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2  zeller
1/2 karalábé
1 krumpli
1 hagyma
zeller és petrezselyemzöld 
szemes bors

kevés ételízesítő

A húsokat jól kiáztatom, hogy ne legyen véres, hideg vízbe felteszem főni, nagy lángra. 


Amikor felforrt, a  habot leszedem, belerakom a darabolt zöldségeket, majd a fűszereket és lassú tűzön, gyöngyözve főzöm. 

Amikor puha  a hús, kész van.

Miután leszállt a leves leszűröm és a főtt hússal,  zöldségekkel tálalom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: