Húsleves csirkelábbal és nyakkal
Nagyon szeretem a csirkelábat és nyakat, mostanában már kevés helyen kapni, most sikerült venni, így ezekkel készült húsleves, csirkecombbal és csirkemájjal kiegészítve. :-)
Hozzávalók:
1 csirkecomb, 4 csirkeláb, 4 csirkenyak, 2 csirkemáj
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 krumpli
1 hagyma
zeller és petrezselyemzöld
szemes bors
só
kevés ételízesítő
A húsokat jól kiáztatom, hogy ne legyen véres, hideg vízbe felteszem főni, nagy lángra.
Amikor felforrt, a habot leszedem, belerakom a darabolt zöldségeket, majd a fűszereket és lassú tűzön, gyöngyözve főzöm.
Amikor puha a hús, kész van.
Miután leszállt a leves leszűröm és a főtt hússal, zöldségekkel tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: