Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. június 8., szombat

Harcsacsíkok citromos kapros öntettel sült krumplival

448080930_10220433598668963_1610026659297605415_n.jpg


A halak nálam elsőrendű alapanyagok. Többnyire saját fogásból készülnek az ételek kivéve a tengeri halak. Most viszont már nagyon szerettem volna harcsát enni és hiába a Duna magas vízállása sajnos a fajlagos fogási tilalom még tart a harcsa esetében, így bolti került az ételbe. A közelmúltban volt 14. házassági évfordulónk és egy új air fryer került e jeles alkalomból konyhánkba. Mivel jóval nagyobb mint az előző volt és úgy tűnik okosabb is, így biztosan rendszerint használni fogjuk. Most is ez történt, mutatunk egy remek fogást.


Hozzávalók:


a krumplihoz:


  • 60 dkg sárgaburgonya


  • frissen őrölt bors

  • fokhagyma granulátum

  • őrölt füstölt pirospaprika

  • 1 ek olívaolaj

  • 1 kk olasz fűszerkeverék

a halhoz:


  • 50 dkg afrika harcsa filé

  • 5 dkg zsemlemorzsa

  • 1 kk fokhagyma granulátum

  • 1 kk szárított petrezselyem

  • fél citrom leve


  • őrölt bors

az öntethez:


  • 2 dl tejföl

  • fél citrom leve

  • 1 kk olívaolaj


  • őrölt bors 

  • 2 gerezd fokhagyma reszelve

  • frissen vágott kapor vagy 2 ek szárított kapor

Az öntethez a hozzválókat összekeverjük, hűtőbe tesszük és hagyjuk érni az ízeket. Ezt követően a harcsát nagyobb csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk a fél citrom levét ráöntjük, jól elkeverjük és félre tesszük 30 percre. Közben a többi fűszert azsemlemorzsával elkeverjük.


A krumplit daraboljuk, majd a fűszerekkel és olívaolajjal elkeverjük. 10 perc pihentetés után 200 fokon kb 16 perc alatt készre sütjük.


445215157_10220406819559502_5209516142130358387_n.jpg


A harcsa csíkokat beleforgatjuk a fűszeres zsemlemorzsába és olajsprayvel megspircceljük mindkét oldalát. 190 fokon kb 14 perc alatt megsütjük félidőben megforgatjuk. 


A kész halat krumplival és az öntettel tálaljuk. 


Jó étvágyat.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: