Hamis gluténmentes lángos (felhőlángos)
A napokban az interneten jött velem szembe "felhőlángos" néven ez a gluténmentes recept, és gondoltam megsütöm, mivel a hozzávalókat elnézve cukorbetegként is remek uzsonna lesz belőle. A lángoshoz szerintem csak annyi köze van, hogy sütés után éppen úgy néz ki mint a lángos. Viszont mindössze három hozzávaló kell hozzá, a végeredmény pedig pillekönnyű, és sajttal, tejföllel nagyon finom. A massza összekeverésétől a sütőből való kivételig nem telt el fél óránál több, és már fogyaszthattuk is..... kisgyermekes anyukáknak is bátran merem ajánlani.
Hozzávalók 6 db nagyobb tenyérnyi lángoshoz:
10 dkg tehéntúró
3 db tojás (nagy)
nagyobb csipet só
A tálaláshoz kell még reszelt sajt és tejföl.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és egy nagyobb csipet sót, majd keverjük össze.
Ezután két részletben, óvatosan keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzunk rá két evőkanálnyi masszából halmokat, egymástól távolabb, mert sütés közben meg fog nőni.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd légkeverésnél 170 fokon süssük kb. 15 perc alatt aranybarnára.
Tálaláskor a hamis lángost kenjük meg ízlés szerint tejföllel, és reszelt sajttal. Ízlés szerint fokhagymával is ízesíthetjük, mint a hagyományos lángost.
Sütés után az állaga pillekönnyű, és a tejföllel, és a sajttal nagyon finom. Az egész művelet pedig nem tart fél óránál tovább, és már tálalhatjuk is.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: