Hagymás máj pirítóssal
Folytatom tesóm A koleszterinszint csökkenthető című szakácskönyvének feldolgozását, amit 2011-ben hagytam félbe. Ez egy előétel a könyvből, és azt írják, hogy a májat azért kell enni, mert sok benne a vas és kevés a zsiradék. Én nem szeretem a májat, de a májkrémeket igen, főleg a házit, amit én csinálok. Ennek a hagymás májnak most azért is álltam neki, mert a csirkehúsleves-csomagban találtam 2 db májat, és nem akartam megfőzni a levesben.
Hozzávalók a könyv szerint négy személyre:
- 450 g csirkemáj
- 8 tojás
- 3 evőkanál növényi olaj
- 1 nagyméretű hagyma felvágva
- só, bors
- a tálaláshoz pirítós vagy sós keksz
Nálam 2 db csirkemáj volt, 1 db keménytojás, 2 szál újhagyma, kacsazsír - bocsika - és petrezselyem. Ez kb. 8 ilyen szeletke kenyérre volt elegendő. Nem előételnek ettem, hanem rendes vacsinak, kétszerre sikerült elfogyasztani. Finom volt, de a Mariannkonyha-féle májkrém sokkal-sokkal jobb (persze, mert az tele van zsírral és vajjal). Legközelebb mégis megfőzöm a májat Amynek.
Remélem, így örül majd neki!
Volt már, hogy ő kapta meg a levesben főtt dolgokat, amiket nem szeretek (máj, szív, zúza), de nem jelzett vissza, hogy ízlett-e neki, ez például most jut eszembe. Ezeknek a mai fiataloknak sosincs idejük semmire, folyton rohannak a Win-win Zone napközibe, ahol bónuszként ilyen csodafotók is készülnek róluk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: