Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. június 1., szombat

Hagymás leveles kígyó

 



Ismét zöldhagymaszárral készítettem ezt a finom sósat egy családi találkozóra, de most egy lila hagymát is kevertem hozzá. Remélem, ízlik majd a nagyérdeműnek. :)
Hozzávalók:
Tojással lekenve.

1 csomag leveles tészta
2 csokor hagymaszár
1 lila hagyma
olaj

bors
1 tojás
Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük egy felvert tojás 2/3-ával. A leveles tésztát (Tante Fanny tönköly) kitekerjük, és 10 perc múlva hosszában ráhalmozzuk a tölteléket. Felcsavarjuk, a széleit kicsit megvizezzük, és szorosan összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojással, és kis lyukakat vágunk bele. Közben 220 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15 perc alatt szép pirosra sütjük. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: