Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. július 1., hétfő

Gyümölcstorta diabetikus verzió

449341280_10220534504351542_7941559649573269722_n.jpg


A most következő recept gyermekkorom kedvence volt, aztán valahogy nem készítettük és aztán ki is veszett a tudatból, de aki keres talál, így volt ez most, a régi torta forma került kezem ügyébe. Ilyenkor mit csinál a hobbi szakács? Naná, süt egyet. Kicsit variáltunk rajta, mert a szénhidrátháztartás nem működik jól, így az anyagcseregondokat kikerülve mégis egy ízletes édes süti készült.


Hozzávalók:


Tészta: 


  • 12 dkg liszt

  • 0,5 dl olaj

  • 6 dkg porcukor és 3 ek benefit cukorhelyettesítő

  • fél csomag sütőpor

  • 1 ek vagy 1 csomag vanilíás cukor

  • 3 tojás

Krém:


  • 1 csomag oroszkrém puding

  • 3,5 dl tej

  • 1 ek benefit cukorhelyettesítő

  • 5 dkg vaj

A zselé:


  • 1 zacskó torta zselé

  • 1 ek benefit cukorhelyettesítő

  • 2,5 dl víz

A gyümölcs jelen esetben 40 dkg fagyasztott fekete cseresznye lett kiolvasztva, lecsepegtetve. A leve pedig ment turmixba, de ideális a torta zseléhez is.


A cukrokat a tojásokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, az olajat és összekeverjük. Egy 29 cm-es gyümölcstorta formát kikenünk vajjal vagy margarinnal és lisztezünk. Ebbe öntjük a tésztt, amelyet 180 fokra előmelegített sütőben alós-felső sütésen 25-30 perc alatt készre sütünk, tűpróbával allanőrizzük az állagot. Hagyjuk a formában hűlni a tésztát, majd rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen khűlni.


A pudingot fél dl tejben elkeverjük, a 3 dl tejet felforraljuk, ebbe tesszük a kikevert pudingport és készre főzzük a cukorral ízesítjük. HAgyjuk kihűlni és a szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk és amikor egyforma a hőfoka a pudingnak és a vajnak, összedolgozzuk és a tésztára öntjük. Ráhelyezzük a gyümölcsőket. A torta zselét a zacskón alálható módon elkészítjük és amikor elzed hűlni és dermedni a tortára merjük. Hűtőbe tesszük és egy-két óra pihentetés után fogyasztható.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: