Gyümölcsfagylalt
A blogon egyetlen fagylalt/jégkrém recept van, mert nagyon ritkán készítek. Nagyon szeretem, de inkább veszünk a férjemmel, és mint éppen ma is, kehelybe kérjük, és mint egy randevún, beülünk a cukrászdába. Olyan furcsa nekem, hogy csak úgy leteszik a pultra a pohárban is, semmi tányér, semmi szalvéta. Régebben még egy pohár vizet is kaptunk hozzá. Felétek is így megy?
Azért néha nekilátok, mint most is. A sárgabarack már rég ott volt a fagyasztóban, éppen vége van az idényének, de más gyümölccsel is működik. Őszibarackból, áfonyából ugyanígy lehet fagyit készíteni, és természetesen eperből, málnából is.
Hozzávalók:
6-8 barack2 dl sűrű joghurt
cukor vagy édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A gyümölcsöt leforrázzuk, kimagozzuk, és lehúzzuk a héját. Szárazra törölgetjük, apró darabokra vágjuk, és egy nylonzacskóban lefagyasztjuk. Először érdemes kiteríteni, hogy később könnyebben lehessen bánni vele. Amikor megfagyott, akkor már egy csomóba húzhatjuk. Amikor fel akarjuk használni, akkor kivesszük a fagyóból, széttördeljük, hozzáadjuk az édesítőt, és először csak a joghurt egy részét, majd botmixerrel selymesítjük. Jobb lenne késes aprítóval, de nekem nincs. Ha szükséges, akkor keverünk még bele joghurtot. Elvileg olyannak kellene lennie, mint a cukrászdai. Nekem kicsit lágyabb lett, de az élvezeti értékéből semmit nem volt le. Az a fehér a kép alján egy műanyag fagyis kanál, mert sajnáltam a pénzt kiadni fémre, de azzal biztosan szebb gombócokat tudtam volna készíteni.
Melegen, na nem, hidegen ajánlom!😉
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: