Gyönyörű és finom saláta egy lengyel szakácstól
Pár éve szerencsém volt eljutni Lengyelországba, egy technikai cég meghívásából két nagyon tartalmas napot tölthettem ott. Itt írtam róla részletesen.
Sok ételt kóstoltunk, még többet készítettünk el egy fiatal szakácslány/hölgy irányításával.
Ez volt az első étel, amit kóstoltam a sok finomság közül és amit itthon is kipróbáltam. De a publikálás valahogy elmaradt, szóval most pótolom.
Kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni! :)
Sült céklás saláta gránátalmával, zöldborsóval és lilakáposztával
Hozzávalók 8 főre:
4 közepes cékla
50 dkg lilakáposzta
2 gránátalma
10 dkg zöldborsó
10 dkg sótlan napraforgómag
5 dkg bulgur
Az öntethez:
1 citrom leve
1 dl olívaolaj
1 csapott ek őrölt római kömény
2 ek méz
1 tk só, pár tekerésnyi őrölt bors
Az öntethez valókat összekeverjük, félretesszük.
A céklákat alufóliába bugyoláljuk, 180 fokos sütőben puhára sütjük (ha a kés könnyen beleszalad, kész is). Kivesszük, kihűtjük, meghámozzuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, a bulgurt dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
A káposztát és a céklát a borsóhoz hasonló méretűre aprítjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az öntettel. Hűtőben teljesen kihűtjük, mielőtt tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: