Gulyásleves
Valamikor tavasszal főztem utoljára gulyáslevest, a nagy melegben nem kívántam. Most, hogy hűvösebb van, ismét sort kerítettem rá. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír
1 csapott ek. pirospaprika
1 nagy sárgarépa
1 nagy petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
2 közepes krumpli
1/2 csokor zeller zöld
só
bors
köménymag
ételízesítő
A húsból a szokásos módon pörköltet készítek.
A zöldségeket és a krumplit feldarabolom és sós, ételízesítős vízben felteszem főni, csak éppen hogy ellepje. Fűszerezem még borssal, köménymaggal, belefőzöm a zeller zöldet is. Addig főzöm, amíg a zöldségek puhák lesznek, és a krumpli is megfő.
Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a megfőtt zöldségeket, és pár percig összeforralom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: