Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 28., szombat

Gulyásleves

Valamikor tavasszal főztem utoljára gulyáslevest, a nagy melegben nem kívántam. Most, hogy hűvösebb van, ismét sort kerítettem rá. :-) 



Hozzávalók:


1/2 kg  
 sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír
1 csapott ek. pirospaprika

1 nagy sárgarépa

1 nagy petrezselyemgyökér

1 kisebb zeller

2 közepes krumpli

1/2 csokor zeller zöld

bors
köménymag
ételízesítő


A húsból a szokásos módon pörköltet készítek.

A zöldségeket és a krumplit feldarabolom és sós, ételízesítős vízben felteszem főni, csak éppen hogy ellepje. Fűszerezem még borssal, köménymaggal, belefőzöm a zeller zöldet is. Addig főzöm, amíg a zöldségek puhák lesznek, és a krumpli is megfő. 

Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a megfőtt zöldségeket, és pár percig összeforralom. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: