Loading...

Colors in the Kitchen

Colors in the Kitchen / 2023. október 17., kedd

Gombás-karfiolos quinoa fasírt


Húsmentes fogást hozok, egy szuper zöldséges fasírtot: van benne barna csiperke, karfiol és quinoaval készült. 

Hozzávalók (12 darab 7.5 cm-es átmérőjű fasírthoz):
150 g barna csiperkegomba
2 ek. olívaolaj 
1 kis vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
3 nagy karfiolrózsa (160 g)
1 csokor petrezselyem 
100 g quinoa (megfőzve 400 g)
1 tk. só 
bors
3 nagy tojás 
30 g reszelt parmezán/grana padano
3 ek. zabliszt (50 g)

A quinoat bő sós vízben puhára főzöm. A megtisztított gombát,  hagymát, fokhagymát, karfiolt aprítóban pulzálva darálom. Egy serpenyőben az olajon pár perc alatt átsütom. A petrezselymet is aprítógépbe tettem, de lehet késsel is aprítani.
A főtt, kihűlt quinoat a sült gombás keverékkel összekeverem, hozzáadom a petrezselymet, sót, borst, a villával kissé felvert tojásokat, reszelt sajtot, zablisztet. Nekem 12 darab 70 grammos fasírtom lett, 7.5 cm-es kör alakú kiszúróval (desszertformázó) formáztam egységesre. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem olajjal és előmelegített 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütöm.
Színes quionam volt, fehér is tökéletes.


 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: