Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2023. augusztus 22., kedd

Fűszeres szilvalekvár sütve

 

Már tavaly is készült fűszeres szilvalekvár, de nem sütöttem. Most azért döntöttem így, mert nem találtam elég édesnek. Sütve a birsalma is édesedik, a szilvát meg egyébként is szokták. Már bánom, hogy nem nagyobb tepsibe tettem, mert így inkább főtt, mint sült. 
Kb egy órát volt a sütőben, addig jó sok levet engedett, és össze is esett. Aztán áttettem egy nagy lábosba, botmixerrel széttörtem egy kicsit, hozzáadtam a fűszereket és elkezdtem főzni. Hamar elfőtte a levét, így beleöntöttem végül a bort is, hogy jó ízt és szép színt kapjon. 1 kg 60 dkg szilvám volt, arányosan csökkentettem a hozzávalók mennyiségét, és pont három 3 dl-s üveg lekvár lett. A fügelekvár elfért 2 1 dl-s üvegekben és még egy kicsi.. Ez egy kicsit több, de mindkettőből lesz még főzés.

Hozzávalók:
2 kg szilva
1/4 rúd fahéj
5 szem szegfűszeg
1 teáskanál vaníliaaroma
2 teáskanál 1:4 édesítő
1 dl vörösbor
.........
Fontos üzenet
Még azt hadd mondjam el neked,
-akárki légy, aki olvasod-
hogy Isten akkor is szeret,
ha nem hiszed el,
vagy nem akarod! (Túrmezei Erzsébet)

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: