Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. március 6., szerda

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

429539292_10220114599734189_3429647936130175027_n.jpg


Nem is olyan régen történt, hogy megmutattunk nektek egy régi finom receptet egy gombából készült hurkát, amely leginkább a májas hurkára hajaz. Most talátunk egy újabb gombás receptet amely a májkrém vegán alternatívája. Nekünk nagyon ízlett, így tovább adjuk Szerintem tetszeni fog.


Hozzávalók:



  • 200 g száraz lencse

  • 200 g csiperkegomba

  • 3 ek kókuszolaj

  • 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 tk kakukkfű

  • 2 ek füstölt fűszerpaprika

  • 1 ek keményítő

  • 4 ek sötét szójaszósz

  • 4 ek világis szójaszósz

  • bors


A füstös gombás lencsekrém elkészítéséhez a lencsét előzetesen 3-4 órára vízbe áztatjuk. Dupla mennyiségű vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszűrjük és félrerakjuk egy tálban. 


A gombát cikkekre vágjuk és lepirítjuk a kókuszolajon a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával és a kakukkfűvel együtt. Mikor alaposan lepirult, a lencsével és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és az egészet krémesre turmixoljuk. Ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni, átpasszírozhatjuk egy szűrőn. A kész lencsekrémet légmentesen zárható edénybe kanalazzuk és hűtőbe tesszük. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: