Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. február 27., kedd

Fokhagymás busaszeletek

 

Fokhagymás, de legalább annyira kapros is. A busa nagyon jellegtelen ízű, nem árt kicsit feldobni a fűszerekkel. "Holnap halnap."Az idősebb nemzedék még biztos emlékszik erre a reklámra, amellyel a halgazdaságok igyekeztek vevőket csalogatni. Ma is időszerű lenne a felhívás, mert nem eszünk elég halat. Én is elhatároztam, hogy minden héten legalább egyszer készítek valamilyen halas fogást, aztán hamar elhalt a lelkesedésem. Ennek oka az ára, de az is, hogy nem is lehet kapni frissen, bár mi nagyon szerettük a tesco-s alaszkai tőkehalat is, de már nem kapok sehol. 

Busát még talán soha nem készítettem, úgyhogy itt-ott nézelődtem, hogyan is kell, de semmi különöset nem találtam, így ötvöztem több receptet hozzáadva a saját elképzelésemet.

Hozzávalók:


busaszeletek

2-3 gerezd fokhagyma reszelve
szárított kapor

-
magok
olaj

Elkészítés: A halszeleteket néhány órára befűszerezzük sütés előtt. Kevés olajjal kikent serpenyőbe tesszük, és óvatosan átforgatva megsütjük. A végén még adunk hozzá egy gerezd fokhagymát felszeletelve és egy evőkanál vegyes magot: szezám-tök-napraforgó.

A férjem szerint olyan, mint a ponty. Szerintem a szálkák vastagabbak, és kicsit mintha tömörebb lenne a húsa, de nagyon finom volt. Kölest és párolt kukoricát kínáltam hozzá. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: