Loading...

Tavernám a hegyen

Tavernám a hegyen / 2020. augusztus 26., szerda

Ez az igazi sajtos tallér!

Ahány ház, annyi sajtos tallér. Én most kikísérleteztem magamnak a tökéletes receptet, fel is jegyzem, nehogy  eltűnjön.


A már feltett recepthez képest az arányok mások, valamint van benne egy titkos összetevő, amitől igazán vékony és ropogós lesz :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál zöldfűszeres só
  • érzéssel egész köménymag
  • 20 dkg (füstölt) sajt
  • egy nagyobb pohár tejföl kétharmada (~3 dl) 
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • és a titkos összetevő: 1 nagy evőkanál kacsazsír
A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, belekeverjük a sót, zöldfűszeres sót (elhagyható), a köményt (ezt ne hagyjuk el, csak ha kifejezetten utáljuk, minden sós pékárunak nagy barátja a kömény), és beleszitáljuk a sütőport. Ezt a lépést ne sajnáljuk, mindig szitáljuk át, mert a csomós sütőpornak, szódabikarbónának szörnyű íze van.
Ezután mehet bele a 2 egész tojás, a tejföl, belereszeljük a hideg margarint és a sajtot -a füstölt sajtnak, Cheddarnak, Edaminak, Pannóniának markánsabb íze van, ezeket bátran használjuk. Jól dolgozzuk össze.
Kis golyókat formálunk, nem nagyobbat egy cseresznyénél, hármasával kisütjük. Ha nagyobb sütőnk van, akkor ahogy elférnek.





Ha nagyon unjuk, mondjuk azt a családnak, hogy a tésztának vissza kell hűlnie, tegyük be a hűtőbe és másnap folytassuk :P






Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: