Ez az igazi sajtos tallér!
Ahány ház, annyi sajtos tallér. Én most kikísérleteztem magamnak a tökéletes receptet, fel is jegyzem, nehogy eltűnjön.
A már feltett recepthez képest az arányok mások, valamint van benne egy titkos összetevő, amitől igazán vékony és ropogós lesz :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál zöldfűszeres só
- érzéssel egész köménymag
- 20 dkg (füstölt) sajt
- egy nagyobb pohár tejföl kétharmada (~3 dl)
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- és a titkos összetevő: 1 nagy evőkanál kacsazsír
A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, belekeverjük a sót, zöldfűszeres sót (elhagyható), a köményt (ezt ne hagyjuk el, csak ha kifejezetten utáljuk, minden sós pékárunak nagy barátja a kömény), és beleszitáljuk a sütőport. Ezt a lépést ne sajnáljuk, mindig szitáljuk át, mert a csomós sütőpornak, szódabikarbónának szörnyű íze van.
Ezután mehet bele a 2 egész tojás, a tejföl, belereszeljük a hideg margarint és a sajtot -a füstölt sajtnak, Cheddarnak, Edaminak, Pannóniának markánsabb íze van, ezeket bátran használjuk. Jól dolgozzuk össze.
Kis golyókat formálunk, nem nagyobbat egy cseresznyénél, hármasával kisütjük. Ha nagyobb sütőnk van, akkor ahogy elférnek.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: