Loading...

Maszatkonyha

Maszatkonyha / 2021. július 28., szerda

Exatlon sütemény azaz isteni finom gyümölcszselés-kekszes-pudingos édesség

 Az idei nyár felfedezése ez a süti. A kép nem lett túl jó, higgyétel el a süti szuper.
Isteni finom, gyümölcsös, pudingos. Nem kell sütni, ami melegben, légkondi nélkül nagy előny. Variálható is benne akár a gyümölcs, akár a puding ízesítése is. Az egyetlen probléma vele, hogy nem lehet rögtön enni, puhulnia, összeérnie kell jó pár óráig. 

És, hogy miért Exatlon süti? Nagyon egyszerű :D Mert a bajnokcsapat egyik tagjának Szendy Lillának az instagramján találtam erre a receptre. Innen is köszönet érte neki. 

Exatlon sütemény azaz isteni finom gyümölcszselés-kekszes-pudingos édesség


Hozzávalók:

- 50 dkg kocka alakú háztartási keksz ( 2 csomag, de nem kell bele mind a 2. csomagból maradt ki)

- 50 dkg fagyasztott málna ( én erdei gyümölccsel csináltam+eper- szóval ez opcionális)

- 5 dkg+ 7 dkg vaníliás pudingpor

- 15 dkg+ 12 dkg cukor

- 3 és fél evőkanál víz

- 7 dl tej


Elkészítés:

1.  Egy közepes sütőtál alját kirakjuk a kekszekkel (lehet jénai vagy tepsi is, az enyém kb. 15x25 cm-es, nem túl nagy)

2. A fagyasztott málnát/gyümölcsöt egy lábasban a 15 dkg cukorral pépesre törjük. (nem baj,ha előtte egy kicsit már megolvadt a gyümölcs, ha nem akkor egy-két korty vizet rakhatunk hozzá, míg elkezd olvadni) A fakanállal is darabolhatjuk én a krumplinyomómmal segítettem rá. De egyáltalán nem baj, ha maradnak benne azért gyümölcsdarabok, kifejezetten jót tesz neki. 

3. Az 5 dkg pudingporta 3 és fél evőkanál vízzel simára keverjük, majd hozzáöntjük a pépes málnánkhoz/gyümölcshöz és besűrítjük vele. (ez nagyon hamar megvan, pár keverés az egész)

4. Ezt a forró gyümölcszselét ráöntjük a kekszágyunkra és elegyengetjük rajta. 

5. Erre jön a következő réteg keksz.

6. Végül jön a pudingos réteg: a 7 dkg pudingporból, a 12 dkg cukorból és a 7 dl tejből sűrű pudingot főzzünk és jöhet a középső kekszrétegre.

7. Végül rákerül zárásként az utolsó kekszréteg és kész is. 

8. 15-20 percig hagyjuk kicsit hűlni, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára, (de legalábbis jó pár órára) hogy jól megpuhuljon a keksz. ( az eredeti receptben javasolják, hogy tegyünk a tetejére folpackot, én ezt kihagytam)


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: