Epres pavlova torta
Hozzávalók:
a laphoz: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor,
csipet só, 1 evőkanál citromlé, csipet só, 1 evőkanál étkezési keményítő.
továbbá: 2 dl tejszín, 25 dkg krémsajt,
8-10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, eper.
a díszítéshez: apró cukorka vagy darabolt
mandula, pisztácia.
Elkészítése:
A tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral
kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a citromlét, majd az étkezési keményítőt.
Egy tortazsákba kanalazzuk vagy kanállal,
sütőpapírral bélelt tepsibe, kör alakúra simítsuk a kemény habot, szegélyét
kissé felmagasítjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük,
kb. 10 percet sütjük, majd további 140 hőfokon 50 percig sütjük. A sütőt
kikapcsoljuk, kissé az ajtót megnyitjuk és hagyjuk a sütőbe, amíg kihűlt.
A tejszínt a kétféle cukorral kemény habbá
verjük, hozzáadjuk a krémsajtot, jól elkavarjuk, majd a hablap tetejére kenjük.
Az epret megpucoljuk, szeletekre vágjuk,
és a tortára rakjuk.
Megszórjuk apró dekor cukorkával vagy
darabolt mundula és pisztáciával.
Tipp: eper helyet bármilyen más
gyümölccsel készíthetjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: