Loading...

ízharmonikus

ízharmonikus / 2020. június 7., vasárnap

Epres panna cotta







A múltkori málnás-csokis pohárkrém óta újra felfedeztem a desszert krémeket, mert egyszerűek, gyorsan elkészülnek, jól néznek ki és nagyon finomak. Az egyetlen kihívást a megszilárdulás kivárása jelentheti ezekkel a szép, színes desszertekkel kapcsolatban.


Ezt a panna cotta receptet elsőre eperrel készítettem, amit a következő alkalommal cseresznyére cseréltem, de áfonyával, málnával és szederrel is érdemes lenne kipróbálni. 


Hozzávalók:

- A panna cottához:
  400 ml habtejszín (min. 30%-os)
  250 ml zsíros tej
  4 zselatinlap
  80 g cukor
  1 vaníliarúd magjai vagy vanília aroma
- Az eper szószhoz:
  400 g eper
  50 g cukor
  2 tk. keményítő

Elkészítés:


A zselatin lapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 




Az eper szemeket megmossuk fél/negyed darabokra vágjuk.




A tejet, a habtejszínt, a cukrot és a vaníliarudat egy kisebb lábasba öntjük, majd forrásig melegítjük. 




A tűzről levéve hozzáadjuk a kicsavart zselatin lapokat, jól elkeverjük és hagyjuk hűlni.




Fél óra elteltével a vaníliarudat kihalásszuk, és a tejszínes krémet poharakba adagoljuk. A panna cottákat legalább 3 órára (de inkább egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.




Az epret a cukorral és a keményítővel közepes fokozaton, kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Az eper szószt langyosra hűtjük, és a megszilárdult panna cották tetejére kanalazzuk. 




Az elkészült pohár krémeket hűtőbe tesszük, tálaláskor menta levelekkel díszítjük.










Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: