Édes-fűszeres rákok "egyszerű" körettel
Most már lassan mindenhol lehet ilyen-olyan rákot kapni, és bevallom, én nagyon megkedveltem.
Egyszerű elkészíteni, minden fűszer jól áll neki, szinte mindennel kombinálható.és a legtöbb körettel "kompatibilis".
Most egy olyan kombinációt hoztam, ami a legtöbb ázsiai országban szinte megszokottnak számít.
Édes-fűszeres, ropogós, pár falatnyi ízbombák, a köret pedig egy, már nem is annyira nehezen megszerezhető növény, a pak choi. A legegyszerűbb elkészítéssel, csak só, bors és egy kis olívaolaj, de a rák nagyszerű aromáihoz nem is kell több kiegészítés.
Próbáljátok ki!
Ragacsos rákok pak choi-jai
Hozzávalók 4 főre:
20-25 db királygarnéla tisztítva
5 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
A mázhoz:
3 nagy ek baracklekvár
2 tk magos mustár
1 ek currypor
2 tk vörösborecet
Fél mk őrölt római kömény
Fél tk só
Frissen őrölt bors
A körethez:
4-6 db pak choi
Só, bors
2 ek olívaolaj
1 lime
A mázhoz valókat összekeverjük. Az édes és a savanyú is íz is hangúlyos legyen! Megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, még adhatunk hozzá lekvárt. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, beleszórjuk az apróra vágott (nem átnyomott!) fokhagymát, pár percig kevergetve pirítjuk. Akkor jó, ha a darabkák világosbarnák, akkor szedőkanállal azonnal kiszedjük. Mehetnek a helyükre a rákok, oldalanként kb. 3 percig sütjük. Ekkor ráöntjük a szószt, a garnélákat párszor beleforgatjuk, hagyjuk, hogy kicsit rákaramellizálódjon.
A pak choi-okat félbevágjuk, megmossuk. Egy nagyobb grillserpenyőt vagy a grillrácsot felhevítjük, megkenjük olívaolajjal. A vágott felüket megsózzuk, borsozzuk és ráfordítjuk a grillre. A másik felüket is megsózzuk. Mindkét oldalukat kb. 5 percig sütjük.
Tálaláskor ízlés szerinti mennyiségű kelt és rákot szedünk, megcsepegtetjük a lime levével, azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: