Duna hullám
Ez egy retro sütemény, amit én internetről tanultam. Gyerekkoromban mi ezt nem ismertük. Szebben kivitelezve is elkészíthető, de az ízélmény így is teljesen rendben volt
hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 18 dkg cukor
- 5 db tojás
- 18 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- kb. 2 dl joghurt
- 1 üveg meggybefőtt, vagy 300-500 gr magozott meggy
A száraz hozzávalókat (a kakaó kivételével) összekeverjük. Megolvasztjuk a vajat, habverővel jól összekeverjük az egész tojásokkal majd a joghurttal. A tésztát kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Előbb elkenjük rajta a világos tésztát, majd eloszlatjuk rajta a kakaós tésztát. Belenyomkodjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon készre sütjük. kb. 25 perc alatt megsül.
Közben elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük a mascarpónét. Régen ezt vajjal készítették, nekem a mascarpónés krém jobban ízlik.
hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 dl tej
- 250 gr mascarpone
- vaníliaaroma
Mikor a krém és részta is kihült, eloszlatjuk a krémet a tészta tetején, majd hűtőbe tesszük a süteményt. Közben elkészítjük a csokoládémázat.
hozzávalók a csokimázhoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- kb. 3 ek víz
- kb. 3 ek étolaj
A kihült süteményen eloszlatjuk a csokimázat, majd 2-3 órára ismét hűtőbe tesszük a süteményt. ha a csokimáz is jól megkötött rajta, szeletelhető.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: