Loading...

Nagymamám konyhájából,...

Nagymamám konyhájából,... / 2023. január 6., péntek

Diós rácsos










Nagyon egyszerű és viszonylag gyors is, nem kell hozzá nagy gyakorlat, viszont jó sok elismerést lehet vele bezsebelni.





kb 25x35cm tepsi













tészta:


30 dkg liszt 
10dkg cukor
20 dkg margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
fél citrom leve és héja
töltelék:


15 dkg cukor
3 tojás
15 dkg darált dió

sok sok barack lekvár







A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészítjük a tölteléket.







A
tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a dióval elkeverjük és félre
tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig
keverjük a robotgéppel, míg a massza kifényesedik, majd óvatosan a dióba
forgatjuk.





A
tészta 1/4ét félre tesszük, a többivel kibéleljük a tepsit, megkenjük
lekvárral, rásimítjuk a diós habot és a félretett tésztából rácsot
készítünk a tetejére.











Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.











Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: