Diós rácsos
Nagyon egyszerű és viszonylag gyors is, nem kell hozzá nagy gyakorlat, viszont jó sok elismerést lehet vele bezsebelni.
kb 25x35cm tepsi
tészta: 30 dkg liszt 10dkg cukor 20 dkg margarin 1 tojás 1 csomag sütőpor fél citrom leve és héja töltelék: 15 dkg cukor 3 tojás 15 dkg darált dió sok sok barack lekvár |
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészítjük a tölteléket.
A
tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a dióval elkeverjük és félre
tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig
keverjük a robotgéppel, míg a massza kifényesedik, majd óvatosan a dióba
forgatjuk.
A
tészta 1/4ét félre tesszük, a többivel kibéleljük a tepsit, megkenjük
lekvárral, rásimítjuk a diós habot és a félretett tésztából rácsot
készítünk a tetejére.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: