Diós csiga
Kevés tészta sok dió töltelékkel diós csiga
Hozzávalók:
a tésztához
150g kenyér liszt
150g fehér liszt
1db tojás M
0,5dl olaj
70g cukor
1tk só
4g élesztő szárított
1,5dl tej
a töltelékhez
150g dió darálva
80g cukor
1db citrom héj
1/2tk fahéj
90g barack lekvár
50g aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
- Az átszitált lisztben elkevertem sót, hozzáadtam a felvert tojást, cukrot, olajat, meleg tejben elkevert élesztőt.
- Összekevertem, tésztává dagasztottam.
- 1 órát kelesztettem.
- Kinyújtottam téglalap formára, rákentem a tölteléket, feltekertem a hosszabbik oldalán.
- Kb 2 cm darabokra vágtam, pitesütő formába sorakoztattam
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.
Töltelék elkészítése
- Darált diót összekevertem cukorral, citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, aszalt áfonyával,
- végül a barack lekvár hozzáadásával krémes állagot kapott.
Vásárláshoz kupon az oldal sávban
ami 10% kedvezményt ad
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: