Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. augusztus 13., kedd

Datolyás sárgadinnye leves

454895616_10220774797558722_6014999397024025343_n.jpg


Kicsit nyomasztó már a nyár, nem szépségei miatt, hanem a tikkasztó, lassan elviselhetetlen hőség miatt, kiégnek a növények ideje korán szinte október eleji őszi színekben pompáznak az óriás fák. Tűzgyújtási tilalom van, városiként így elmaradnak a kijelölt tűzrakó helyeken is a bográcsozások, grillestek. Furcsán megy le a nyár, horgászni sincs kedve az embernek, halak sem mozognak, mint máskor. Ilyenkor egy könnyű desszert leves jegesen behűtve viszont nagyszerű. A következő receptet is az egyhangúság ellen találtam ki és nagyon finom lett. Most csak dobozolt kép van, munkahelyre készült.


Hozzávalók:



  • 50 dkg sárgadinnye kockázva

  • 3 ek datolyapaszta (Aldiban kapható)

  • 1 ek diabetikus cukorpótló

  • 1 liter mandulatej

  • fél citrom reszelt héja

  • 1 tk reszelt gyömbér


Az egészet összeforraljuk, amikor a dinnye megpuhult összeturmixoljuk. Tálaláskor dinnyegolyókat vájunk és rakunk a levesbe.Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: