Csülkös krumplileves
Füstölt csülökkel főztem tejfölös, habart krumplilevest, nagyon finom lett. :-)
Hozzávalók:
1 kg krumpli (pucolva, tisztán mérve)
1 füstölt csülök ( 1,2 kg)
3 cikk fokhagyma
1 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
1 mk. pirospaprika
bors
só
2 mk. cukor
ecet
Amikor már majdnem megfőtt a csülök, beleteszem krumplit, és együtt főzöm készre.
Amikor a krumpli is puha, habarást készítek, a tejfölt kikeverem a liszttel, beleteszem a pirospaprikát, felengednem a tejjel és a leveshez adom.
Jól összeforralom, ha kell még sózom, beleteszem a cukrot(minden ételbe, amit ecettel savanyítok, teszek egy kis cukrot), és miután levettem a tűzről ízlés szerint ecettel ízesítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: