Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 4., szombat

Csülkös krumplileves

Füstölt csülökkel főztem tejfölös, habart  krumplilevest, nagyon finom lett. :-) 





Hozzávalók: 


1 kg krumpli (pucolva, tisztán mérve) 
1  füstölt csülök ( 1,2 kg)

2-3 babérlevél
3 cikk fokhagyma
1 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
1 mk. pirospaprika
bors

2 mk. cukor
ecet 

Elkészítés: 

Felteszem  főni a füstölt csülköt, hozzáteszem a  babérlevelet, a fokhagymát, a borsot.


Amikor már majdnem megfőtt a csülök, beleteszem  krumplit, és együtt főzöm készre. 

Amikor a krumpli is puha, habarást készítek, a tejfölt kikeverem a liszttel, beleteszem a pirospaprikát, felengednem a tejjel és a leveshez adom.
Jól összeforralom, ha kell még sózom, beleteszem a cukrot(minden ételbe, amit ecettel savanyítok, teszek egy kis cukrot), és miután levettem a tűzről ízlés szerint ecettel ízesítem.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: