Loading...

Kisildi

Kisildi / 2021. április 24., szombat

Csokoládés cupcake - Cupcake de ciocolata

 

 


 Ezek a csokis cupcake-k a kolleganőm és a 13 éves kislánya remekművei az én receptem alapján. Nagyon ügyesek voltatok Anca és Riana, csak így tovább. Ri, boldog születésnapot!

Cupcake-urile acestea delicioase au fost realizate de Anca si Riana pe baza retetei primite de la mine. Va felicit fetelor si multumesc pentru pozele trimise. Ri, la multi ani frumosi!


 


Csokoládés   cupcake (24 db)                             Cupcake cu
ciocolata (24 buc)


1 bögre 250 ml                                                    1
cana = 250 ml


1 bogre cukor     
               
               
                1
cana zahar


2,5 bögre liszt                                                      2,5 cani faina


1,5 bögre olaj      
               
               
               
1,5 cani ulei


1 bögre író vagy kefír      
               
                   1 cana zará sau chefir


3 kanál kakaópor                                                 3 linguri cacao


1 csomag sütőpor   (10g)                                    1 plic praf copt (10g)


1 kiskanál szódabikarbóna                                  1 lingurita bicarbonat de sodiu


1 kiskanál ecet                                                     1 lingurita de otet


1 csipet só                                                            1 praf de sare


100 g csokoládé       
               
                           100 g ciocolata neagra


2 tojás                                                                   2
oua


1.  Bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra. 


1.  Incalzim
cuptorul la 180 g Celsius.


     2. Összekeverjük a
lisztet, a kakaóport, a sót, az apróra vágott csokoládét, a szódabikarbónát és
a sütőport.


2. Amestecam faina,
cacaua, ciocolata taiata marunt, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.


3. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk az olajat, az írót
és az ecetet


3.  Spumam
ouale cu zaharul, adaugam kefirul, uleiul, otetul


4. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a nedvessel


4.  Amestecam
componentele uscate cu cele umede


5. A muffinsütő tepsi mélyedéseibe papírkaszlit
helyezünk, beleteszünk 1 kanál alapanyagot, egy kiskanál mogyoróvajat (vagy
lekvárt, mogyorókrémet stb), majd további tésztamasszát, de csak annyit, hogy
fél ujjnyival legyen a papír széle alatt.


    5. Tapetam
o tava speciala de briose cu hartie de muffin, punem  o lingura de
aluat, 1 lingurita de unt de arahide (sau gem, sau o biluta de praline
etc),  acoperim cu aluat, nivelul trebuie
sa fie cu cca. 0,5 cm sub marginea hartiei.


6. Tűpróbáig sütjük


     6.  Coacem
pana scobitoarea infipta iese curat


     7. Kihűtjük, díszítjük


     7. Racim
si ornam


     Amíg a sütik sülnek elkészítjük a krémet


Pana
cupcakes-urile se coc pregatim crema


Mascarpone krém                                       Crema de mascarpone:


500 g mascarpone                                       500 g mascarpone


150 g joghurt                                               150 g iaurt


200 ml tejszín                                             200 ml frisca


4 lap zselatin (7g)                                       4 foi de gelatina


Vanília                                                         vanilie


Cukor ízlés szerint                                      zahar dupa gust


Továbbá a töltelékhez:                                Pentru
umplutura:


Mogyoróvaj, lekvár stb                              Unt de arahide, gem, etc


Díszítéshez:                                                Pentru ornat:


Cukorkák, bogyós gyümölcsök, stb           Bombonele,
fructe de padure etc


1.  A zselatin
lapokat hideg vízbe áztatjuk legalább 10 percig


     1.  Punem
foile de gelatina in apa rece cca 10 min


     2. A tejszínt megmelegítjük (nem
forraljuk), hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat majd langyosra hűtjük


     2.  Incalzim
frisca pana e fierbinte, scoatem de pe foc  si punem foile de
gelatina stoarse bine, amestecam si lasam sa se raceasca pana e caldut


     3. A mascarponet habosra keverjük a
cukorral, a joghurttal, majd a zselatinos tejszínnel, vaníliával,  alaposan kihűtjük


     3. Spumam
mascarpone cu zaharul, adaugam iaurtul, frisca cu gelatina si vanilia dupa care
racim bine


     4. A krémet nyomózsákba töltjük, a kihűlt
tésztácskák tetejére nyomjuk, díszítjük


    4.  Punem crema in pos, ornam si decoram dupa gust



 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: