Csokis gesztenyerolád
Itt az ideje egy jó kis gesztenyés sütinek! Azt terveztem, hogy igazán csokis legyen, fog még kapni egy étcsokis "kabátot", de idő szűkében voltam, így ma ez elmaradt. Ha valaki mégis így szeretné elkészíteni, javaslom 120g 80%-os keserű csokoládé és 1 evőkanál étolaj keverékével áthúzni.
Hozzávalók,
Míg a lap hűlt a gesztenyemasszát összetörtem, cukorhelyettesítővel, rummal ízesítettem, összegyúrtam. 120g-ot
félretettem a krémhez. A másik részből pedig - a piskóta hosszához mérve
-, rudat sodortam.
A zselatint fémtálkába tettem és a vízzel beáztattam. A
piskótalapról lesepertem a lisztet, lehúztam róla a papírt. Bőrös felével felfelé rátettem egy tiszta sütőpapírra.
A krémet lapra tettem,
egyenletesen elkentem, rátettem a gesztenyerudat és feltekertem.
Sütőpapírba csavartam, ügyelve arra, hogy a piskóta széle a rolád alá
kerüljön. Hűtőszekrénybe tettem és szeletelés előtt két órát
pihentettem.
A felverthez
100g tk. búzaliszt
25g cukrozatlan kakaópor
3g sütőpor/ 1 teáskanál
4 L-es tojás
100g cukornak megfelelő édesítő, nyírfacukrot használtam
70g tejföl
50g puha vaj
A krémhez
A krémhez
250g mascarpone
200g tejszín
200g gesztenyemassza, natúr
8g zselatin
60 ml hideg víz
60g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi ugyanannyit használtam
rum vagy rumaroma, ízlés szerint
250g mascarpone
200g tejszín
200g gesztenyemassza, natúr
8g zselatin
60 ml hideg víz
60g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi ugyanannyit használtam
rum vagy rumaroma, ízlés szerint
A sütőt 180 fokra előmelegítettem és előkészítettem egy sütőpapíros
tepsit. Az én sütőlemezem 33x42cm-es, helyette használhatunk hagyományos
"gáztepsit". A tojásokat kettéválasztottam, az édesítő felével tejföl
sűrű habbá vertem a fehérjét. A másik felével fehéredésig kevertem a
sárgáját, belekevertem a tejfölt és a lágy vajat. Beleforgattam a
fehérjét, hozzászitáltam a liszt, kakaópor, sütőpor elegyét, majd
óvatosan összeforgattam. Egyenletesen elkentem a tepsin és 10 perc alatt
megsütöttem. Maradjon a piskóta szaftos, ha kiszárítjuk törni fog. A
sütőből kivéve meghintettem liszttel, pár percre átfordítottam, majd a
papírral együtt felcsavartam. Konyharuhával feltekerni nem szükséges,
csak felesleges mosnivalót termelünk vele.
tepsit. Az én sütőlemezem 33x42cm-es, helyette használhatunk hagyományos
"gáztepsit". A tojásokat kettéválasztottam, az édesítő felével tejföl
sűrű habbá vertem a fehérjét. A másik felével fehéredésig kevertem a
sárgáját, belekevertem a tejfölt és a lágy vajat. Beleforgattam a
fehérjét, hozzászitáltam a liszt, kakaópor, sütőpor elegyét, majd
óvatosan összeforgattam. Egyenletesen elkentem a tepsin és 10 perc alatt
megsütöttem. Maradjon a piskóta szaftos, ha kiszárítjuk törni fog. A
sütőből kivéve meghintettem liszttel, pár percre átfordítottam, majd a
papírral együtt felcsavartam. Konyharuhával feltekerni nem szükséges,
csak felesleges mosnivalót termelünk vele.
Míg a lap hűlt a gesztenyemasszát összetörtem, cukorhelyettesítővel, rummal ízesítettem, összegyúrtam. 120g-ot
félretettem a krémhez. A másik részből pedig - a piskóta hosszához mérve
-, rudat sodortam.
A zselatint fémtálkába tettem és a vízzel beáztattam. A
piskótalapról lesepertem a lisztet, lehúztam róla a papírt. Bőrös felével felfelé rátettem egy tiszta sütőpapírra.
A mascarponét keverőtálba tettem, simára kevertem, részletekben hozzáadtam a tejszínt és kihabosítottam. A krémhez szánt gesztenyét kevés mascarponehabbal fellazítottam, majd simára kevertem a maradék pürével. Ha szükséges adjunk hozzá még édesítőt és ízlés szerint rumot, vagy aromát. A zselatint vízgőz felett felolvasztottam és a krémhez kevertem.
A krémet lapra tettem,
egyenletesen elkentem, rátettem a gesztenyerudat és feltekertem.
Sütőpapírba csavartam, ügyelve arra, hogy a piskóta széle a rolád alá
kerüljön. Hűtőszekrénybe tettem és szeletelés előtt két órát
pihentettem.
Ha tetszett a recept, örülök ha megosztod! Kövesd az Áfonya mámora Facebook oldalt, hogy ne maradj le a szezonális ötletekről! Várlak az Instagramon is!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: