Csokidarabos diós keksz
Az új családi kedvenc ez a csokidarabos csoda. Nem szép, nem habos, nem krémes, de nagyon finom. Egyetlen hatalmas baja van, hogy nem lehet abbahgyni amíg van a dobozban.
Nem kell hozzá nagy sütőtudomány, nálunk a kamaszok készítik, mert csak keverni, gömbölygetni és sütni kell, na és persze megenni.
Mint mindenből nálunk ebből is ipari mennyiség készül.
Hozzávalók:
400 g porcukor
250 g margarin
1 dl tej
2 tojás
2 teáskanál vanília aroma
1 nagy narancs leve és héja
1 csomag sütőpor
10 g só
250 g darált dió
250 g étcsokoládé
250 g tejcsokoládé
350 g teljeskiőrlésű liszt
350 g finom liszt
A margarint, a cukorral, a tejjel és a tojásokkal habosítani kezdem, majd hozzáadom az aromát, a narancslevért és héját. Egy másik tálban elkeverem a lisztet a sót és a daráltdiót és az apróra vágott csokoládékat, majd az egészet a cukros masszához keverem. Mikor jól elvegyült és összeállt, elkezdem gombócolni, kicsit nagyobb mint diónyi darabkákra, aminet sütőpapírral bélelt tepsire sorakortatom őket 2 újjnyi távolságra egymástől. Kicsit minden gombócot ellapítok, majd előmelegítettsütőbe, közepes fokozaton 10 perc alatt készre sütöm.
A keksz akkor a legfinmabb, ha már egészen kihűlt. Dobozban hosszan tárolható, már, ha biztos helyre tudjuk rejteni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: