Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 5., vasárnap

Csirkepörkölt ecetes pepperónival

Csirkepörkölt bármikor jöhet, annyira szeretem. :-) Most csak magamnak készítettem 1 nagy csirkecombból, és ecetes pepperóni paprikával ettem. 



 

Hozzávalók:

1 nagy egész csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 ek. sertésszír
1/2  ek. pirospaprika

bors ízlés  szerint
15 dkg csavart  csőtészta
A zsírt  jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. 

Amikor egyenletesen  világosbarna a hagyma, takarékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és  rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a kettévágott csirkecombot, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis "megpörkölöm".  

Ezután öntök alá kevés vizet, sózom, borsozom, mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom a húst.

A tésztát bő, sós vízben kifőzöm, ezzel tálalom a csirkepörköltet. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: