Csirkepörkölt ecetes pepperónival
Csirkepörkölt bármikor jöhet, annyira szeretem. :-) Most csak magamnak készítettem 1 nagy csirkecombból, és ecetes pepperóni paprikával ettem.
Hozzávalók:
1 nagy egész csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 ek. sertésszír
1/2 ek. pirospaprika
só
bors ízlés szerint
15 dkg csavart csőtészta
A zsírt jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom.
Amikor egyenletesen világosbarna a hagyma, takarékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a kettévágott csirkecombot, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis "megpörkölöm".
Ezután öntök alá kevés vizet, sózom, borsozom, mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom a húst.
A tésztát bő, sós vízben kifőzöm, ezzel tálalom a csirkepörköltet.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: