Csirkemell vörösboros narancsmártásban
A recept egy olaszországi gasztroblog verseny egyik díjazott alkotása. A versenyfeladat a szicíliai narancsos (pontosabban citrusos) csirke recept újra gondolása, új köntösbe öltöztetése volt. A fogás megalkotója a “Non solo picante” blog szerzője volt, aki az eredeti receptet egy vörösborból és balzsamecetből készített mártással egészítette ki. Az eredmény egy illatos, friss fogás, ami könnyen 15-20 perc alatt elkészíthető. Köretként legjobban a narancssaláta illik hozzá, de fogyaszthatjuk, grillezett zöldségekkel, friss kevert salátával, burgonyapürével vagy párolt rizzsel is.
Előkészítési idő: | 10 perc |
Sütési idő: | 10 perc |
Típus: | szárnyasok |
Nehézségi fok: | könnyű |
2 szelet csirkemell
1 db érett narancs
2-3 evőkanál olaj
liszt
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz vörösbor
1 teáskanál balzsamecet
Elkészítése
- A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, lisztben megforgatjuk.
- Serpenyőbe tesszük az olívaolajat, a balzsamecetet, a fokhagymát, felforrósítjuk és ebben a fűszeres olajban a csirkemell mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Amikor a hús mindkét oldala már szép ropogósra sült, megöntözzük vörösborral, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy a bor 1-2 perc alatt elpárologjon.
- A húst meglocsoljuk 1 narancs kifacsart levével, majd lefedve lassú tűzön 5-6 perc alatt készre pároljuk.
- Burgonyapürével, párolt rizzsel vagy narancssalátával tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: