Csípős paprikalekvár
Hozzávalók:
50 dkg csípőspaprika, 3 kg kápia vagy paradicsompaprika, 1 liter ecet, 1 kg cukor, 4 evőkanál jódmentes só, 1 tasak 3:1 dzsemfix + kb 10 dkg cukor.
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, a szárakat és a magokat eltávolítjuk, majd ledaráljuk.
A paprikaőrleményt egy lábosban főni tesszük kb. 1-1,5 óra. Miután elfőtt a leve hozzáadjuk az ecetet, a cukrot (1 kg) és a sót, kézi botmixerrel még kissé pürésítjük, további fél órát főzzük. A dzsemfixet a 10 dkg cukorral elvegyítjük, majd a lekvárhoz karajuk, 5-10 perc alatt összefőzzük, majd üvegekbe rakjuk, hagyjuk kihülni, ekkor rácsavarjuk a fedőket is.
Tipp: következő adagot kissé fűszeresebben fogom kipróbálni (babérlevél, szegfűszeg, fokhagyma, fahéj)
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: