Loading...

Csont nélkül...csak egyszerűen

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2024. június 6., csütörtök

Cseresznyeleves

.
Hozzávalók:
-2,5-3 kg (jelen esetben) friss cseresznyéhez

-3-3,5 liter víz


-1 csomag puncs ízű, főzős pudingpor


-2-2,5 dl tejszín (30 %-os)



-15 ek cukor...de természetesen egyén függő az édesítés


-3 egész rúd fahéj


-1 ek szegfűszeg


-fél citrom leve


-pici só

A cseresznyét leszáraztam, válogattam, mostam,
majd jó nagy fazékba borítottam 3 liter víz,
a cukrok, teatojásban a szegfűszeg és a fahéj,
valamint a só és citromlé kíséretében.

A cseresznyének is pont elég annyi idő, amíg felfő


a vize, ekkorra ugyanis simán meg is fő a gyümölcs.


A tejszínt kikeverem a pudinggal, ráöntöm a fövő


levesre és egy-két perc főzés után el is lehet


zárni a hőforrást a fazék alatt, ugyanis a pudingnak


meg bőven elég ennyi idő, hogy sűrítsen!
 

A fazék, amiben főztem, most is a 7 literes
-tele lett-,


a cukor pedig nem sok, sőt...de mi kicsit


savanykásabban szeretjük ezeket a történeteket.

Nagggyon finom lett.


😊
 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: