Citromos-áfonyás csirkecomb
Vannak ételek, amelyekben az alapanyagok együtt nagyszerű ízkombinációt adnak. Ez a mostani fogás is, amely már pusztán a látványával is étvágygerjesztő. Az ünnepi lakoma része lehet.
Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb
- frissen őrölt bors, só
- 2 ág friss kakukkfű vagy ízlés szerinti mennyiségű szárított
- 12 dkg áfonya ( ha lehet, akkor kék és vörös vegyesen)
- 3 db citrom
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej fokhagyma
A combokat a sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően tegyük egy edénybe a bőrős felükkel felfelé. Az egyik citromot karikázzuk vékonyra, a szeleteket tegyük a húsra, rakjuk mellé az áfonyát, szórjuk meg a szárított kakukkfűvel (nekem ez volt itthon). Tegyük mellé az egyben hagyott, de félbe vágott fokhagymákat. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd a citromok facsart levéből ízlés szerint locsoljuk meg.
Fedjük le fedővel vagy fóliával az edényt és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó+felső sütés) süssük 45 percet. Ekkor vegyük le a fóliát, az edényben lévő szafttal kenjük át a húst és pirítsunk rá, ez kb 10 perc, de ekkor már hőlégkeverésen. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: