Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. december 1., péntek

Citromos-áfonyás csirkecomb

cs3.jpg


Vannak ételek, amelyekben az alapanyagok együtt nagyszerű ízkombinációt adnak. Ez a mostani fogás is, amely már pusztán a látványával is étvágygerjesztő. Az ünnepi lakoma része lehet.


Hozzávalók:



  • 8 db csirke felsőcomb

  • frissen őrölt bors, só

  • 2 ág friss kakukkfű vagy ízlés szerinti mennyiségű szárított

  • 12 dkg áfonya ( ha lehet, akkor kék és vörös vegyesen)

  • 3 db citrom

  • 3 ek olívaolaj

  • 2 fej fokhagyma


A combokat a sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően tegyük egy edénybe a bőrős felükkel felfelé. Az egyik citromot karikázzuk vékonyra, a szeleteket tegyük a húsra, rakjuk mellé az áfonyát, szórjuk meg a szárított kakukkfűvel (nekem ez volt itthon). Tegyük mellé az egyben hagyott, de félbe vágott fokhagymákat. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd a citromok facsart levéből ízlés szerint locsoljuk meg.


cs1.jpg


Fedjük le fedővel vagy fóliával az edényt és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó+felső sütés) süssük 45 percet. Ekkor vegyük le a fóliát, az edényben lévő szafttal kenjük át a húst és pirítsunk rá, ez kb 10 perc, de ekkor már hőlégkeverésen. Rizzsel tálaljuk.


Jó étvágyat!


cs2.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: