Citromos trüffel
Ezt a receptet Hegyi Barbara Abrakababra című szakácskönyvében találtam. Azt már régen tudtam, hogy Barbara minden évben karácsony előtt csokoládékat készít a barátaival, a családjával, így a szakácskönyvébe is belekerült róluk egy egész fejezet. Kicsit variáltunk rajta, mert keveset hagytuk ezt is állni, ezért nem volt elég sűrű, így ezt kókusszal sűrítettük és abba is hempergettük. Barbara eredetileg apró szemű csokidarába forgatta, mi ezt kihagytuk.
Citromos trüffel
Hozzávalók:
- 1 citrom
- 1 zöldcitrom
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg marcipánmassza
- 10 dkg fehér csokoládé
sűrítéshez és hempergetéshez: kókuszreszelék
Elkészítés:
1. Megmossuk a citromot és a zöldcitromot.
2. Gőz fölött felolvasztom a tejszínben a marcipánt, majd belereszeljük a citrom és a zöldcitrom héját. ( a zöldcitrom héját nehéz reszelni, egyszerűbb késsel lehámozni és apróra vágni)
3. Ezután a citrom és a zöldcitrom levét is belecsavarjuk. Majd jöhet bele a fehércsoki, azt is felolvasztjuk benne. Ha túl híg lenne a massza, tehetünk még bele fehér csokit (vagy ahogy mi is pl. kókuszt esetleg darált mandulát)
4. Hűlni hagyjuk.
5. Ha kidermedt, kókuszba forgatjuk. (vagy ahogy az eredeti receptnél csokidarába)
Ebből az adagból kb. 50 golyó jön ki.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: