Citromos-mákos muffin
A nemrégiben készített meggyes-mákos rakott tészta recepttel egy időben újra fellángolt a mák iránti határtalan szeretetem, így aztán csak idő kérdése volt a következő finomság. Örök kedvencem, a muffin került újra terítékre, a végeredmény pedig még engem is meglepett, illetve maximálisan elvarázsolt ízre és állagra egyaránt.
HOZZÁVALÓK (12db)
150g liszt
csipet só
100g cukor
12g vanillin cukor
12g sütőpor
40g mák
2 tojás (M)
100g napraforgóolaj
180g görög joghurt
egy citrom reszelt héja
2ek citromlé
Kezdésként szokás szerint előbb egy nagyobb tálban a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, vanillin cukor, cukor, mák) kavartam össze alaposan, egy másik nagyobb tálban pedig előbb felvertem a két tojást, amit aztán előbb az olajjal, majd a joghurttal, a citromhéjjal és a citromlével is egyneműre kevertem. Végül a két tál tartalmát egyesítettem és néhány határozott mozdulattal összeforgattam. Papírkákkal kibélelt muffinformába töltöttem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. 20 perc alatt készre sütöttem, majd öt percig még a formában hagytam, végül rácsra kiszedve vártam míg teljesen kihűlnek a muffinok.
Ahogy azt már igazából a bevezetőben lelőttem, egy ízre és állagra is jelesre vizsgázó csodasütemény született. Egy igazán könnyed és ízletes kis finomság, amit jó szokás szerint rendkívül könnyen és egyszerűen el lehet készíteni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: