Citromos csirkemájleves gombával
Beköszöntött az ősz, és vele a hűvös, esősebb idő. Ilyenkor mindenki szeret már bekuckózni, kicsit tartalmasabb, melegebb ételeket enni. Nagyon jól tud esni egy tál forró leves, pláne ha gyorsan elkészül, pikáns, olcsó, és egészséges is. Ezt a levest először nyáron készítettem, és a forróságban is megállta a helyét, nosza, akkor készítsük el ebben a szomorkás időben is! Tartsatok velem most is!.
Citromos csirkemájleves gombával
Hozzávalók:
30-35 dkg csirkemáj
15-20 dkg gomba szeletelve, vagy darabolva
1 db sárgarépa (kb.20 dkg)
1 kicsi ej vöröshagyma
1 szép darab citrom
Fél csokor petrezselyem
1 l csirkealaplé (a Tescóban kapható Star tök jó)
1 l víz
4-6 gerezd fokhagyma
chili ízlés szerint (azaz sok :)
Bors.
Só
Elkészítése:
Semmi pánik, egyszerű lesz! Kicsi hevített zsiradékba dobjuk az aprított hagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk,
majd picit megpirítjuk. Nem kell nagyon!
Felengedjük az alaplével és a vízzel. Beletesszük az aprított petrezselyem felét, a zúzott fokhagymát, a karikázott répát és a félbevágott csirkemájakat.
Én tekertem rá (jó)pár csavarás bird's eye chilit is, mert jót tesz a levesnek a csípős-savanyú ízvilág. Meglocsoljuk fél citrom levével,
és 20-25 percig (gyakorlatilag a répa puhulásáig) főzzük. Kóstoljuk, ha kell sózzuk.
Tüzesen pikáns, csípős-savanyú ízvilág, amiben krémesen puha a csirkemáj, és nagyszerúen megy hozzá a gomba és a répa. Gyors, olcsó, pikáns, nem nehéz elkészíteni. Kell ennél több egy ilyen szomorkás napon?
Várlak Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket, ötleteket és recepteket láthatsz és olvashatsz, amik nincsenek fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra (ne a követésre kattints, hanem a kedvelésre...;) ), és máris részese lehetsz!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: