Loading...

Tortázda

Tortázda / 2020. április 12., vasárnap

Ch csökkentett kalács






Az autentikus ünnepi ételeinket sem kell mellőzni


az asztalról, ha jól vannak elkészítve, így diéta és


életmódváltás mellett is beütemezhetőek az étrendbe. :)




Hozzávalók:


30 dkg Dia-Wellnes 50 %-al


 csökkentett szénhidrát tartalmú liszt


3 dkg élesztő


1 egész tojás és 1 sárgája


1 dl langyos laktózmentes habtejszín


(pl. Pilos)


1 dl laktózmentes tej


1 csapott ek. DW. 1:4 édesítő


1 csipet só


1 egész tojás a lekenéshez








A lisztet tálba szitáljuk.


A közepébe tesszük a cukrot a morzsolt élesztőt és 


a tojásokkal kikevert langyos tejszínt.


A sót a lisztre szórjuk, majd az egészet 


gép segítségével összedolgozzuk, dagasztjuk a


langyos tejet fokozatosan hozzákevere.


Gépi dagasztás után, én kicsit átdagasztok mindent


kézzel is!


Ha megvagyunk, akkor konyharuhával lefedve


1 órát kelesztjük meleg helyen.


A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra, alsó-felső sütésen.


A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 


henger formára kisodorjuk őket.


Lisztet nem tettem alá, mert úgy könnyebb volt kisodorni.


Ezután a végeket összeillesztjük, kissé megnyomva és befonjuk, 


majd mindkét végét alá hajtjuk.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és


 alaposan lekenjük a felvert tojással.


A hőfokból  lehet visszavenni, kb. 160-ra, 


ha már megszilárdult és nagyon fogná a sütőnk, 


esetleg alufóliával is letakarhatjuk a sütés végéig.


Ha megsült és szép piros, rácson hagyjuk kihűlni.


Jó étvágyat! :)



















Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: