Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. április 16., kedd

Carbonara házi tésztából

433960863_10220163366113318_8678163288820515622_n.jpg


Sokan azt hiszik ismerik a carbonara készítését, készítik kolozsvári szalonnából és tejszínnel. Nos ezekből egyik sem kell bele, igyekeztünk most autentikusan elkészíteni, sikerült is. Az esztétikai értéket picit rombolhatja, hogy a házi száratított tésztás zacskócsomon végéig mentek a cicáink, így a tészta összetört.


Hozzávalók:


  • 3 tojás

  • 2 tojás sárgája

  • 15 dkg guanciale (házi, receptje az oldalon megtalálható)

  • 35 dkg spagetti (jelen esetben ez is házi)

  • 5 dkg reszelt parmezán

  • só, frissen őrölt bors

A tésztát tegyü fel főni, közben a kockázott guancialét kezdjük el lepirítani.


434040809_10220163366793335_3050090328128633377_n.jpg


434033875_10220163366553329_5155831858387119812_n.jpg433666365_10220163364233271_1155244817869660005_n.jpg434159334_10220163363873262_6824948350497839029_n.jpg


A tojásokat a sárgákkal, sajt felével, borssal, pici sóval verjük fel. Amikor a szalonák lepírult, rászedjük a frissen főtt tésztát, elkeverjük, a tojásokhoz adunk egy kisebb merőkanállal a főzőléből gyorsan elkeverjük, hogy a tojás ne csapódjon ki, majd ránöntjük a tésztára. Innentől csak rázohgatjuk a tűzhelyet kikapcsoljuk és hagyjuk, hogy a tészta és a mártás a rázogatás során besűrűsődjön. Tálaláskor megszorjuk a parmezán másik felével. Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: