Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. június 21., hétfő

Caprese saláta rukkolával, csirkemellel

Legnagyobb nyári kedvencem a caprese saláta, főleg, ha friss, a saját kertemben termett paradicsommal készíthetem.


Maga az ízvilág is annyira a kedvemre való, hogy többféle ételben feldolgoztam, ötleteimet itt találod.


 Most a hétvégi húslevesben főtt, megmaradt csirkemellet kevertem a salátába, de bármilyen maradék sült vagy főtt hús jó ízt ad neki.


Pluszban egy kis rukkola is belekerült, fel is dobta, felfrissítette az ételt :)


 


Caprese csirkével és rukkolával


20200508_111027s.jpg


 


Hozzávalók 4 főre:


2 kisebb, levesben főtt csirkemell-filé (összesen 30-35 dkg)


2 nagyobb ízes, húsos paradicsom


2 nagy marék rukkola


25 dkg sajt (mozzarella, trappista, gouda)


5 nagy levél bazsalikom


Fél citrom leve


1 nagy csipet só


Pár tekerésnyi bors


 


A csirkemellet, a paradicsomot és a sajtot egyformán kb. egycentis kockákra vágjuk. A rukkolát durvára vágjuk, a bazsalikomot egy mozsárban összetörjük az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a citromlével.


Összeforgatjuk a hozzávalókat, fél órára behűtjük, aztán fogyaszthatjuk is.


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: